Vinsmagning for Kvinder

I mange år har jeg været det jeg vil kalde en vinsnob eller en label drikker, det er nu fortid for mit vedkommende efter lære fra vinbønder og gode venner i Italien. De har lært mig at vin er en individuel oplevelse og at der findes vine til forskellige lejligheder. Jeg kan huske min første rejse rundt i Piemonte, hvor jeg lystigt fortalte at jeg ville have en tatovering der sagde ”Livet er for kort til Dolcetto og Barbera" for det var min overbevisning. I dag kan jeg se hvilken fejl det var, og hvor jeg i mange vinbønders øjne var ikke viden omkring vin og dens berettigelse. Jeg husker stadig den dag hvor jeg var ude og spise frokost med min gode ven Marco og han spurgte mig hvilken vin jeg ville have, uden at tænke mig om sagde jeg ”en Barolo selvfølgelig”, han kikkede på mig og sagde diplomatisk at det måske ikke var det bedste valg til netop de retter vi havde bestilt, jeg spurgte hvorfor og så begyndte min nye rejse. Vin er lidt ligesom at klæde sig på, man kan godt gå i haven i en smoking, men det ville ikke føles rigtigt og ej heller være praktisk, man tager heller ikke badetøj på til et bryllup i Roskilde Domkirke. Så vi kan blive enige om at man kan gøre som man vil, der er bare tidspunkter hvor tingene passe bedre sammen end andre, såsom en frokost med en let pasta ret, en pizza med masse af friske tomater og her passer en Dolcetto eller Barbera bedre, helheden bliver bare bedre. Det gælder om at få det bedste ud af den ret som man spiser, så her kan vi begynde at tale om hvilken Dolcetto, Barbera eller Nebbiolo jeg helst vil fortrække, for her findes masser af spændene varianter. Jeg har nu afholdt Vinsmagning for Kvinder i lidt mere end 1 års tid og har selv lært rigtig meget af de gode spørgsmål som jeg får, dette er ofte ikke de samme spørgsmål som når jeg holder smagninger med både kvinder og mænd. Den største forskel på kvinde smagning og smagning for mænd, er to ting: Kvinder er mere interesseret i sammensætningen mellem vin og mad, og samtidig hurtigere til at fortælle hvad de kan lide og ikke lide, ofte baseret på vin de tidligere har smagt. Jeg ser ofte at mænd gerne vil frem til de store vine i en fart, hvor kvinder er mere nysgerrige. Mændene vil ofte også gerne vide mere om tilblivelsen, hvor kvinderne ofte vil høre mere om vinbønderne m/k deres liv og deres udfordringer. Den største glæde ved vinsmagning for kvinder, er at der i kvindernes verden (når der ikke er "kloge mænd" med) ikke grænser for spørgsmålene og ofte skal jeg hjem og undersøge nye spørgsmål og dette hjælper mig til at blive klogere i vinens verden. Sidst og ikke mindst er det super hyggeligt og selvom det er 3 timer med viden og vin, er der altid plads til at få vendt verdens problemer og sidst nyt fra østfronten. Der bliver spist og smagt vin for alle pengene og efter de 3 timer siger jeg farvel til glade kvinder, som har haft et par timer som de ikke har oplevet før. Lidt praktiske oplysninger om Vinsmagning for Kvinder, det passer bedst med 6-8 personer, det afholdes i vores lokaler eller hjemme hos dig, der bliver smagt ca. 10 vine på en aften, det tager godt 3 timer og kan man selv stå for lidt mad er det bedst (gerne afstem med mig), så vi får noget der passer til vinene. Man skal påregne at der vil være en omkostning på omkring 1.500 kr., prisen er afgørende for hvilken type vine man vil smage.

Ring til Niels Bjørn for at få mere at vide om Vinsmagning for Kvinder 2021.
70 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle