Pave vinen

Normalt kalder man Barolo for konge vinen men i tilfælde af Barolo ”Bricco Luciani” fra Casina Monastera så burde vi kalde denne vin for Pave vinen.

Barolo "Bricco Luciani" er lavet af udvalgte druer, der er dyrket ved La Morra mellem Annunziata og Cascina Luciani. Den kalkholdige lerjord er temmelig kompakt, og de druer, der høstes her, har altid produceret store vine med mange aromaer.

Der er en mærkelig historie bag navnet på denne lille bakke: Mod slutningen af 1700-tallet, da gården stadig var ejet af benediktinske munke, blev den besøgt af en præst, der skulle blive berømt flere år senere som pave Pius VII. Han smagte den dyrebare nektar og blev så fortryllet af det smukke sted og den vin, det producerede, at han siges at have udbrød med glæde: "Ah! Morra! Smukke himmel og god vin!".

Til minde om denne begivenhed har bakken været kendt siden for navnet ”Bricco Luciani” (fra ”luce”, det italienske ord for lys), og det må siges, at lysstyrken i denne granatrødvin ser ud til at fremkalde en mangeårig tradition for ægthed og oprigtighed i landlig stil.

Barolo "Bricco Luciani" produceres stadig i henhold til den traditionelle stil, med en gæring, der varer 10/15 dage, og en aldringsperiode fordelt ligeligt mellem små eg-tønder og barriques. Den når imidlertid sit højdepunkt efter flere år i flasken, hvor dens komplekse smagskvaliteter forbedres yderligere. Du er ikke i tvivl om at dette er en ægte Barolo og til den kraftige side med masser af frugt og taniner i på den gode måde. Vinen skal åbnes et par timer før den drikkes for at få en absolutte balance.0 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle